امروزه حضور روستاییان در داخل و حاشیه جنگل، میتواند یکی از مهمترین عوامل تخریب جنگل محسوب گردند. این تحقیق با هدف بررسی و ارزیابی مسائل اقتصادی ـ اجتماعی و اثرات آن بر جنگل در محدوده روستای «پیله کوه» از توابع شهرستان میاندورود استان مازندران، با وسعت حدود 714 هکتار انجام شده است. در این مطالعه، اطلاعات مربوط به متغیرهای اقتصادی ـ اجتماعی، متکی بر بررسی میدانی و مشاهده مستقیم و مشارکتی توأم با مصاحبه حضوری با 24 نفر سرپرست خانوار و افراد مطلع روستا جمع آوری شد. علاوه بر این، مشخصات عمومی جنگل و میزان صدمات کمی و کیفی وارده بر درختان جنگل به وسیله روستاییان حاشیه جنگل، از طریق 157 قطعه نمونه اندازه گیری شد. بررسی نقشه های پوشش گیاهی در دوره های مختلف نشان داده است که تخریب جنگل برای گسترش زمین زراعی در گذشته وجود داشته است. مهمترین منبع درآمد خانوار از محل دامداری و کشاورزی بوده است که به دلیل مدیریت سنتی و نداشتن الگوی درست توسعه، دارای بهره وری و بازده اقتصادی مطلوب نیست. به دلیل مشکلات اقتصادی و شرایط نامساعد طبیعی منطقه، علیرغم علاقه به جنگل گاه به استفاده نادرست از آن اقدام می شود تا از این طریق کسری درآمد را جبران و مشکلات زندگی را رفع کنند. تحلیل داده ها با استفاده از مطالعه همبستگی و مقایسه های بین متغیرها به وسیله نرم افزار SPSS ثابت کرد که بین متغیر اقتصادی ـ اجتماعی درآمد خالص و ناخالص خانوار و تخریب جنگل با حدود اعتماد 95 درصد رابطه معنی داری وجود دارد.
احمدی, موسی, & باقری جامخانه, علی. (1398). بررسی وضعیت اقتصادی- اجتماعی روستای پیله کوه و اثرات آن بر طرح جنگلداری این منطقه. مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی, 1(1), 35-48.
MLA
موسی احمدی; علی باقری جامخانه. "بررسی وضعیت اقتصادی- اجتماعی روستای پیله کوه و اثرات آن بر طرح جنگلداری این منطقه". مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی, 1, 1, 1398, 35-48.
HARVARD
احمدی, موسی, باقری جامخانه, علی. (1398). 'بررسی وضعیت اقتصادی- اجتماعی روستای پیله کوه و اثرات آن بر طرح جنگلداری این منطقه', مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی, 1(1), pp. 35-48.
VANCOUVER
احمدی, موسی, باقری جامخانه, علی. بررسی وضعیت اقتصادی- اجتماعی روستای پیله کوه و اثرات آن بر طرح جنگلداری این منطقه. مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی, 1398; 1(1): 35-48.